בניית מצבות
הקמת מצבה
בעוד שירותי הקבורה ממומנים עבור כל מי שנפטר בישראל או תושב ישראלי שנפטר בחו"ל, הרי שכיסוי הוצאות בניית והקמת המצבה אינם נכללים בשירותי מימון אלו. יחד עם זאת ישנם יוצאים מן הכלל: ביטוח לאומי יממן את הוצאות הקמת המצבה של אדם בודד שאין לו קרובים (או שיש לו קרובים שאינם מסוגלים לטפל בהליכי הקבירה) ולא שולם עבורו מענק פטירה על ידי המוסד לביטוח לאומי. (מענק פטירה משולם לשאיריהם של נפטרים במקרים מסוימים).
המדינה עצמה מממנת הקמת מצבה במקרים נוספים: לנפטרים גלמודים (ללא בן או בת זוג, ילד או ילדים שנמצאים בארץ), ניצולי שואה, נכי המלחמה בנאצים, חללי פעולות איבה (גם אם יש לו הורים או שהשאיר אחריו אלמן או אלמנה).
בנוסף, צה"ל מכסה את הקמת המצבה עבור חלליו. אם המשפחה מבקשת קבורה אזרחית, ישנו מימון של הצבא בחלק מהסכום.
בניית מצבה – כל מה שחשוב לדעת
כאשר מחליטים על בניית מצבה יש גורמים רבים שחייבים להתחשב בהם: סוג הקבורה (רגילה או זוגית, כפולה או מצבת מכפלה), החומר ממנו יהיה עשוי בסיס המצבה ולוח האותיות, תוספות למצבה ועוד. מכל הסיבות האלו, בניית מצבה היא לא עניין פשוט. לשם בנייה איכותית שתחזיק מעמד זמן רב ולא תדרוש טיפולים תכופים יש להיעזר בקבלני מצבות אשר יוכלו לעזור לכם לבצע את הבחירה הטובה ביותר – בחירה אשר תאזן בין הרצון שלכם לבין התקציב ושיטות הבנייה המתאימות ביותר.
בניית מצבות שלב א'
לאחר הקבירה והוצאת תעודת פטירה יש לבדוק האם בבית העלמין ישנם חוקים אחידים בנוגע לבניית מצבות. לדוגמה, לבתי עלמין שונים עשוי להיות גובה מקסימלי שונה למצבות. את הרישיון לבניית המצבה מקבל לידיו קבלן המצבות מהחברה קדישא והוא מתחייב לעמוד בדרישות אלו.
בשלב הבא הקבלן שנבחר בונה יציקת בטון עבור המצבה. את האגרה על היציקה הוא משלם ישירות לחברה קדישא מכיוון שהיא אינה רשאית לגבות את התשלום ישירות מן המשפחה. מסיבה זו, הקבלן בדרך כלל מגלם את עלות זו במחיר הכולל אותו הוא גובה.
בשלב הבא מתבצעת בחירת המצבה והחומרים ממנה היא תהיה עשויה. חברות רבות כיום שולחות נציג לבקשת המשפחה אשר מגיע אליהן עם קטלוג מצבות עדכני ועוזר בתהליך הייעוץ לא רק בנוגע לעיצוב, אלא גם בנוגע לכיתוב על המצבה.
בניית מצבות שלב ב'
באופן כללי, בניית מצבה יכולה לארוך בין מספר ימים לבין מספר שבועות כתלות בצורת המצבה, החומרים מהם היא עשויה וגם סוגי האותיות בהן משתמשים. לדוגמה, מצבה סטנדרטית שמסותת בקווים ישירים יהיה קל יותר לבנות מאשר מצבת אבן טבעית שבה הקווים אינם אחידים.
אם מדובר במצבה מורכבת במיוחד ולא רוצים לקחת החלטה פזיזה, ניתן לקיים את טקס גילוי המצבה במלאת שנה לפטירה, דבר שההלכה מאפשרת. בכל אופן, אם רוצים להשתמש בחומרים מיוחדים כגון שיש בצבע מסוים שיש להזמין במיוחד מחו"ל, כדאי להיות מגובשים ולקבל את ההחלטה כמה שיותר מוקדם למרות שזהו בוודאי לא הזמן הנוח ביותר לקבל אותה.
בונה מצבות
בונה מצבות נקרא גם קבלן מצבות ועליו או בעלי החברה עבורה הוא עובד להימצא ברשימת הקבלנים המורשים של בית העלמין על מנת שיוכל לבנות במקום. חשוב לדעת כי אישור תוכנית המצבה אינו מעיד בהכרח על טיב העבודה ולכן עליכם לבחור בחברת קבלן איכותית לאחר שקיבלתם עליה את כל הפרטים מאתר האינטרנט וחיפשתם (או קראתם) המלצות. לעיתים החברה תעבוד עם בעלי מקצוע נוספים כגון ציירים או פסלים על מנת ליצור מצבות עם תוספות מיוחדות .
הסטנדרטים של חברת "רמי מצבות תעשיית אבן ושיש" הן מבין הגבוהות בענף ואנחנו מעניקים אחריות מורחבת של על המצבות מכיוון שאנחנו מאמינים שבכל מה שקשור לעבודות אבן ושיש מורכבות, התוצאה נמדדת במבחן הזמן.